Online kennissessie over meertaligheid op 13 juli

Datum: 01-07-2021


Online kennissessie over meertaligheid op 13 juli

Dit webinar van de gemeente Eindhoven en de Bibliotheek Eindhoven vindt plaats op dinsdag 13 juli 2021 van 15.30 - 17.30 uur. Het is bedoeld voor (voor)lees-coördinatoren, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, pedagogisch ondersteuners, mediacoaches, jeugdverpleegkundigen en iedereen die in de praktijk met meertalige kinderen werkt. Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om deel te nemen. Deelname is kosteloos. 

 

 


Steeds meer kinderen leven in de magische wereld van meertaligheid. Een wereld vol woorden met exotische klanken die toch alledaagse betekenissen hebben. Een wereld vol kleur dankzij de verschillende brillen waardoor meertaligen naar de wereld kijken. Een wereld waarin kinderen met mama een andere taal spreken dan met de juf. Dat is leuk én handig, maar er zijn ook veel vragen.
 
Wat is meertaligheid precies en wat betekent het thuis en op school? Hoe leer je eigenlijk twee talen tegelijk en hoe werkt dat in je brein? Wat is een taalrelatie en wat is een moedertaal? En waarom is het juist goed om met je ouders de thuistaal te spreken?
 
Met onze eentalige blik zien wij maar een half kind. Daarom is het hoog tijd voor een mindshift, die ons met een meertalige blik naar meertalige kinderen laat kijken. Alleen zo zullen we hen begrijpen en beter kunnen inspelen op hun capaciteiten.
 
Alles wat je altijd al wilde weten over meertaligheid, en natuurlijk nog veel meer!

 

Registreer je kosteloos via:
https://bibliotheek.webinargeek.com/webinar-meertaligheid

Twitter
LinkedIn

Deze website wil gebruik maken van cookies.