Webinar Stichting Lezen: (Weer) zin in lezen

Datum: 23-11-2021


Webinar Stichting Lezen: (Weer) zin in lezen

In dit webinar van Stichting Lezen op woensdag 8 december wordt ingegaan op de vraag wat leesmotivatie − en leesweerstand − precies is, wat we weten over de ontwikkeling van leesmotivatie, en hoe deze zich verhoudt tot overgangen in de leesontwikkeling. Aan de hand van twee veelbelovende onderwijsprojecten wordt daarnaast ingegaan op de vraag hoe leesmotivatie in de klas kan worden gestimuleerd.


De kranten stonden de afgelopen jaren vol met alarmerende berichten over de ontlezing onder de jeugd. Met name vanaf het einde van de basisschool neemt de leesmotivatie van kinderen sterk af. Hoe kunnen leerkrachten helpen om het tij te keren? In dit webinar wordt ingegaan op de vraag wat leesmotivatie − en leesweerstand − precies is, wat we weten over de ontwikkeling van leesmotivatie, en hoe deze zich verhoudt tot overgangen in de leesontwikkeling. Aan de hand van twee veelbelovende onderwijsprojecten wordt daarnaast ingegaan op de vraag hoe leesmotivatie in de klas kan worden gestimuleerd.

 

Programma
Hoogleraar Roel van Steensel presenteert onderzoek naar leesmotivatie, leesweerstand en overgangen in de leesontwikkeling.
Bea Pompert en Marjolein Dobber vertellen over (onderzoek naar) Zin in Lezen, een methodiek voor motiverend lees- en schrijfonderwijs in groep 2, 3 en 4.


Paul de Maat licht het praktijkonderzoek ‘Weer zin in lezen toe’, waarin vrij lezen in de bovenbouw centraal staat; hoe kunnen ook ongemotiveerde lezers tijdens het vrij lezen worden betrokken en ondersteund?


Bart Droogers, specialist de Bibliotheek op school po bij Stichting Lezen, is de moderator van het webinar. 

 

Datum en tijd
Het webinar vindt plaats via Zoom op woensdag 8 december 2021. Het start om 15.00 uur en duurt ongeveer 75 minuten. Het webinar is bedoeld voor professionals uit het (basis)onderwijs en het bibliotheekveld. Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

 

Dit webinar wordt opgenomen en is later terug te kijken.

 

Registratie
Meld je hier aan voor het webinar

 

Na registratie ontvang je een bevestiging van je inschrijving. Deelname aan het webinar is kosteloos; het webinar wordt je aangeboden door Stichting Lezen.

Bij deelname aan het webinar geef je toestemming dat we je e-mailadres mogen gebruiken om te mailen over of naar aanleiding van het webinar.


Bron: https://www.lezen.nl/opleiding/weer-zin-in-lezen-leesmotivatie-in-het-basisonderwijs/?utm_source=Mai

Twitter
LinkedIn

Deze website wil gebruik maken van cookies.