Agenda

Succesverhalen delen. Knelpunten bespreken. Ambities aanscherpen. De events van Leesoffensief Brabant bieden je fijne handvatten en waardevolle best practices. Ze zijn een kickstart voor jouw persoonlijke leesoffensief. Of een inspirerend cafeïneshot voor je eigen plannen. Meer energie. Meer resultaat. Dát is leeskracht.  

Weergaveopties:

 • 16 sep t/m 12 okt Expositie Letters voor het leven - De Nieuwe Veste Breda Bekijk details

  16 september 2023 t/m 12 oktober 2023 | De Nieuwe Veste Breda

  ‘Letters voor het leven’ is een rondreizende expositie van Leesoffensief Brabant. Ontstaan vanuit het besef dat het anders moet. Het belang van lezen is met een serie aan portretten letterlijk op het lijf geschreven van Brabantse kinderen. Een nieuwe generatie die we goed willen voorbereiden op de toekomst door te investeren in leesvaardigheid en leesplezier. De expositie staat van 16 september tot en met 12 oktober in de Nieuwe Veste in Breda.

 • do 26 okt Inspiratiebijeenkomst vo 26 oktober Bekijk details

  Van 14:00 tot 17:00 | LocHal in Tilburg

  Samen gaan we voor leeskracht. Maar hoe geven we hier handen en voeten aan? Op donderdag 26 oktober organiseren we in de LocHal in Tilburg een bijeenkomst voor alle docenten vo en leesmediaconsulenten vo uit Brabant om je handvatten te geven om aan de slag te gaan met leeskracht.

 • 16 nov t/m 29 nov Expositie Letters voor het leven - Provinciehuis Noord-Brabant Bekijk details

  16 november 2023 t/m 29 november 2023 | Provinciehuis Noord-Brabant

  ‘Letters voor het leven’ is een expositie van Leesoffensief Brabant. Ontstaan vanuit het besef dat het anders moet. Het belang van lezen is met een serie aan portretten letterlijk op het lijf geschreven van Brabantse kinderen. Een nieuwe generatie die we goed willen voorbereiden op de toekomst door te investeren in leesvaardigheid en leesplezier. De expositie staat van 3 tot en met 29 november bij het provinciehuis Noord-Brabant.

 • di 28 nov Strategische bijeenkomst 28 november Bekijk details

  Van 15:00 tot 17:30 | Provinciehuis - 's Hertogenbosch

  Het Leesoffensief Brabant organiseert in het provinciehuis in ’s Hertogenbosch een strategische bijeenkomst voor beleidsambtenaren en politiek bestuurders van verschillende afdelingen van gemeenten en provincie.

 • 05 jan t/m 23 jan Expositie Letters voor het leven - Noord Oost Brabantse Bibliotheken & Gemeente Oss Bekijk details

  5 januari 2024 t/m 23 januari 2024 | Noord Oost Brabantse Bibliotheken - Gemeente Oss

  ‘Letters voor het leven’ is een rondreizende expositie van Leesoffensief Brabant. Ontstaan vanuit het besef dat het anders moet. Het belang van lezen is met een serie aan portretten letterlijk op het lijf geschreven van Brabantse kinderen. Een nieuwe generatie die we goed willen voorbereiden op de toekomst door te investeren in leesvaardigheid en leesplezier. De expositie staat van 5 januari tot en met 23 januari bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken en de Gemeente Oss.

 • 26 jan t/m 04 mrt Expositie Letters voor het leven - Bibliotheek Dommeldal Bekijk details

  26 januari 2024 t/m 4 maart 2024 | Bibliotheek Dommeldal

  ‘Letters voor het leven’ is een rondreizende expositie van Leesoffensief Brabant. Ontstaan vanuit het besef dat het anders moet. Het belang van lezen is met een serie aan portretten letterlijk op het lijf geschreven van Brabantse kinderen. Een nieuwe generatie die we goed willen voorbereiden op de toekomst door te investeren in leesvaardigheid en leesplezier. De expositie staat van 25 januari tot en met 5 maart bij de Bibliotheek Dommeldal.