Voortgezet onderwijs

Leesplezier is overdraagbaar!

Daarom heb jij als docent zo’n belangrijke rol in het motiveren van het lezen van jongeren. Als je zelf vanuit enthousiasme aandacht besteedt aan boeken en aan lezen, geef je positieve aandacht aan lezen en draag je leesplezier over. Dat is niet alleen goed nieuws voor leraren Nederlands, maar voor alle docenten. Want ook bij vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en wiskunde heb je profijt van een grote woordenschat. Laat leerlingen vrij lezen tijdens momenten dat er geen les is, bijvoorbeeld na een proefwerk of aan het einde van de lestijd. Als meer leraren dit doen, verspreidt leesplezier zich als een positieve olievlek door de hele school.

Zoek je meer handige tips om te werken aan leesplezier? Of voorbeelden van hoe andere scholen het aanpakken? Hier vind je het, en meer. Handige links naar interessante websites bijvoorbeeld. En een terugblik op de bijeenkomsten voor het voortgezet onderwijs. 

Uit de praktijk

Hier vind je verhalen uit de praktijk.

Lees de verhalen uit de praktijk

Verdiepende informatie

Hier vind je interessante informatie met betrekking tot leesbevordering in het voortgezet onderwijs.

Bekijk verdiepende informatie

Aan de slag

Hier vind je handige links en tools voor leesbevordering in het voortgezet onderwijs.

Ga aan de slag met tools

Samen bouwen aan leesbevordering: de rol van bibliotheken en het voortgezet onderwijs

Het Leesoffensief Brabant bracht onlangs de brochure 'Bouwen aan leesbevordering' uit. In deze brochure vind je de aanpak en het aanbod van de bibliotheek om invulling te geven aan leesbevordering op het voortgezet onderwijs.

Bekijk de brochure hier

Nieuws

Meer nieuws