Bibliotheken

Leesplezier door Bibliotheken

In de bibliotheek liggen de ‘Letters voor het leven’ voor het oprapen. Als betrokken en bevlogen specialist adem jij lees- en taalvaardigheid. Hier lees je hoe je leesvuurtjes verder aanwakkert. Slim advies geeft. Verbinding creëert. Ouders met kinderen. Tussen ouders. Met jongeren. Groot en klein, jong en oud. Zo maken we stap voor stap de Brabantse jeugd geletterd.  

Letters voor het leven

De campagne Letters voor het leven – Samen gaan we voor leeskracht, is de (vernieuwde) actiegerichte identiteit van Leesoffensief Brabant. We zetten hiermee in op een positieve beweging van Cubiss en de Brabantse bibliotheken, samen met al onze partners. Ontstaan vanuit het besef dat het anders moet. 
Zet de campagne en expositie ook in bij jouw bibliotheek en wakker het leesvuur aan! 

Ga aan de slag met Letters voor het leven

Letters voor het leven - Werken bij de Bibliotheek

De leukste banen vind je in de bibliotheken van Brabant. Dat weet jij, dat weten wij van het Leesoffensief Brabant, maar dat weet nog lang niet iedereen. Daarom ontwikkelden wij een campagne en een toolkit met verschillende materialen om een extra boost te geven aan de werving van medewerkers voor de educatieteams van bibliotheken. 

Bekijk de toolkit

“Waalwijk Taalrijk is de overkoepelende paraplu rondom taalontwikkeling”

Waalwijk Taalrijk is een krachtige samenwerking tussen de gemeente Waalwijk, de Bibliotheek Midden-Brabant en een scala aan partners. Samenwerken rondom taalontwikkeling is belangrijk. Wat zijn de voordelen van een ketensamenwerking? En hoe werken de verschillende partners samen binnen Waalwijk Taalrijk? Ank Joosen, programmacoördinator educatie bij de Bibliotheek Midden-Brabant, Dilek Odabasi-Seker, wethouder bij de gemeente Waalwijk en Michel Brouwer, beleidsadviseur onderwijs en maatschappelijke...

Lees het verhaal van Marijke


 • Terugblik bijeenkomst voortgezet onderwijs

  16 juni 2021

  Bekijk de video's

 • Terugblik inspiratiebijeenkomst voortgezet onderwijs

  6 oktober 2022

  Bekijk de terugblik

 • Terugblik inspiratiebijeenkomst Letters voor het leven

  19 april 2023

  Bekijk de terugblik

 • Samen hebben we de verantwoordelijkheid voor letters voor het leven

  Strategische bijeenkomst 28 november

  Lees de terugblik

Samen bouwen aan leesbevordering: de rol van bibliotheken en het voortgezet onderwijs

Het Leesoffensief Brabant bracht onlangs de brochure 'Bouwen aan leesbevordering' uit. In deze brochure vind je de aanpak en het aanbod van de bibliotheek om invulling te geven aan leesbevordering op het voortgezet onderwijs.

Bekijk de brochure hier


Betrokken bibliotheken en hoe zij in actie komen voor het leesoffensief