Bibliotheken

Leesplezier door Bibliotheken

In de bibliotheek liggen de ‘Letters voor het leven’ voor het oprapen. Als betrokken en bevlogen specialist adem jij lees- en taalvaardigheid. Hier lees je hoe je leesvuurtjes verder aanwakkert. Slim advies geeft. Verbinding creëert. Ouders met kinderen. Tussen ouders. Met jongeren. Groot en klein, jong en oud. Zo maken we stap voor stap de Brabantse jeugd geletterd.  

Letters voor het leven

In april lanceerden we de campagne Letters voor het leven – Samen gaan we voor leeskracht, de (vernieuwde) actiegerichte identiteit van Leesoffensief Brabant. We zetten hiermee in op een positieve beweging van Cubiss en de Brabantse bibliotheken, samen met al onze partners. Ontstaan vanuit het besef dat het anders moet. Zet de campagne en expositie ook in bij jouw bibliotheek en wakker het leesvuur aan!

Ga aan de slag met Letters voor het leven

'Samen gaan we voor een betere leesvaardigheid' - Koning Willem I College & Huis73

Een goede leesvaardigheid is belangrijk voor de schoolprestaties van mbo-studenten en hun toekomstige carrière. Lezen verruimt de kennis van de wereld, vergroot de woordenschat en bevordert de concentratie. Yannic van Daele is leesconsulent bij Huis73 en verbonden aan het Koning Willem I College. Nicoline Paquaij is docent Nederlands op het Koning Willem I College. Samen zetten ze zich in om het belang van lezen over te brengen aan docenten en studenten. Zij delen hun inzichten, ervaringen en aanpak...

Lees het verhaal van Yannic en Nicoline

Samen bouwen aan leesbevordering: de rol van bibliotheken en het voortgezet onderwijs

Het Leesoffensief Brabant bracht onlangs de brochure 'Bouwen aan leesbevordering' uit. In deze brochure vind je de aanpak en het aanbod van de bibliotheek om invulling te geven aan leesbevordering op het voortgezet onderwijs.

Bekijk de brochure hier


Betrokken bibliotheken en hoe zij in actie komen voor het leesoffensief