Oproep: Werkgroepleden gezocht Leesoffensief Brabant

Gepubliceerd op: 9 mei 2023 09:51

Samen gaan we voor leeskracht! Het Leesoffensief Brabant wil daarom zoveel mogelijk samenwerking bewerkstelligen tussen onderwijs, kinderopvang en bibliotheken. Binnen deze Brabant-brede strategische samenwerking kan elke partner haar expertise benutten. Door gezamenlijk de inspanningen rondom leesvaardigheid uit te bouwen, geven we onze jeugd een toekomst waarin laaggeletterdheid geen rol meer speelt.

Vanuit de actieagenda van de Brabantse Netwerkbibliotheek (BNB) wordt via het Leesoffensief Brabant met activiteiten ingezet op een gezamenlijke aanpak en investering gericht op het voortgezet onderwijs. Daarnaast voeren we een marketingcommunicatie-aanpak uit om vanuit het Leesoffensief Brabant de beslissers binnen alle doelgroepen te activeren om (meer) werk te maken van leesbevordering.Ben jij werkzaam in een Brabantse bibliotheek en heb jij interesse om onze werkgroep te versterken? We zijn op dit moment op zoek naar twee werkgroepleden!

Specialist educatie voortgezet onderwijs (tactisch/uitvoerend)


Termijn:
t/m december 2023.

Aantal uur: 4 uur per week.

Werkzaamheden: Als specialist educatie (voortgezet onderwijs) op tactisch/uitvoerend niveau draag je als onderdeel van een provinciaal kernteam bij aan het borgen van een kwaliteitskader voor de samenwerking met het voorgezet onderwijs. Daarnaast adviseer over het aanbod van en organiseer je kennisdelings- en scholingsactiviteiten voor bibliotheken en scholen, actualiseer en onderhoud je de producten- en dienstencatalogus Brabantse Netwerkbibliotheek (BNB) inclusief exploitatiemodel voor samenwerking met het voortgezet onderwijs en werk je aan de borging van kennis en expertise van het Brabantse vo-netwerk.

Kennis en vaardigheden:

  • Brede interesse voor jongeren, onderwijs & educatie
  • Kennis van het voortgezet onderwijs en specifiek vmbo
  • Kennis van het aanbod van de bibliotheeksector (lokaal, provinciaal, landelijk)
  • Kennis van didactische werkvormen en bewezen succesvolle interventies.
  • Vaardigheid om een link te leggen tussen theorie en praktijk.
  • Vaardigheid om binnen een netwerk te kunnen participeren en verbinding te kunnen leggen met andere (landelijke) netwerken.
  • Communicatievaardigheden om te kunnen adviseren bij vragen over leesbevordering.
  • Tactisch inzicht; strategieën uit kunnen denken en deze vertalen naar een aanpak en structurele samenwerking.
  • Nieuwsgierigheid, actuele kennis en de vaardigheid om op de hoogte te blijven van nieuwe (landelijke) ontwikkelingen in leesbevordering, daaraan gerelateerde mediawijsheid, leer- en leesmethodes.

Medewerker marketing en communicatie


Termijn:
t/m december

Aantal uur: 4 uur.

Werkzaamheden: Als medewerker marketing en communicatie geef je uitvoering aan de marketingcommunicatie-aanpak voor het Leesoffensief Brabant.

Kennis en vaardigheden:

  • Brede interesse voor jongeren, onderwijs & educatie.
  • Een creatieve pen en vlotte schrijfstijl.
  • Kennis van offline en online communicatiemiddelen en de inzet daarvan, om de juiste boodschap aan de juiste doelgroep te koppelen. 

Meer informatie


Ben je geïnteresseerd stuur dan uiterlijk 24-5-2023 een bericht met een korte motivatie naar a.vankuringe@cubiss.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Ingrid de Jong (i.dejong@cubiss.nl).