Aan de slag

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Vrijwilligers hebben twintig sessies met een gezin. Samen met de ouders gaan ze aan de slag met taal en (voor)lezen.

Meer over de VoorleesExpress

Boekenpret 2.0: een kans voor meertaligheid

In het voorjaar van 2020 hebben twee Brabantse bibliotheken meegedaan aan een pilot met Boekenpret voor anderstaligen. Er is gekeken naar hoe we Boekenpret zo kunnen inzetten dat ook anderstalige gezinnen er gebruik van kunnen maken. 

Meer over Boekenpret 2.0

BoekStart kinderopvang

BoekStart in de kinderopvang is bedoeld om kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen via de kinderopvang.

Lees hier meer over Boekstart in de kinderopvang

Brochure Lezen Lokaal Verankeren

Deze brochure is bedoeld om bibliotheekdirecties te ondersteunen bij het versterken van leesbevorderingsnetwerken en de positie van de bibliotheek binnen dat lokale krachtenveld.

Bekijk de brochure

Praatplaat ouderbetrokkenheid

Op deze praatplaat van de Bibliotheek Eindhoven staan tips en idee├źn voor vooral de kinderopvang en vve hoe ze ouders kunnen ondersteunen om betrokken te zijn bij de leesontwikkeling van hun kind.

Bekijk de praatplaat

Lees, Lezer, Leest editie jonge kind

De derde editie van het online magazine Lees Lezer Leest! is gericht op het jonge kind. Jong geleerd is oud gedaan. Door al op hele jonge leeftijd een stevige basis te leggen, geef je kinderen een vliegende start.

Bekijk het magazine Lees, Lezer, Leest