Campagne Letters voor het leven - toolkit

Aan de slag met de campagne Letters voor het leven – Samen gaan we voor leeskracht in jouw bibliotheek

In de bibliotheek liggen de ‘Letters voor het leven’ voor het oprapen. Als betrokken en bevlogen specialist, manager, lees- en mediaconsulent en programmamaker adem jij lees- en taalvaardigheid. Zet de campagne ook in jouw bibliotheek in en wakker het leesvuur aan. Hoe je dat doet? Dat kan op verschillende manieren!

Stel de expositie Letters voor het leven tentoon in jouw bibliotheek

De expositie bestaat uit een reeks van 10 portretten van kinderen en jongeren waarbij letterlijk op het lijf geschreven is waarom investeren in lezen zo belangrijk is. Bij de expositie is een toolkit ontwikkeld met o.a. een draaiboek voor het organiseren van een lokaal Leesoffensief bijeenkomst, communicatieteksten en beeldmateriaal voor op de website en in de socials. Daarnaast vind je in de toolkit nog veel meer handvatten om de programmering rond de expositie vorm te geven. Vraag de expositie kosteloos aan via info@leesoffensiefbrabant.nl

Toolkit

Draaiboek bijeenkomst

Mogelijke sprekers

Social media toolkit

Persbericht

Uitnodiging bijeenkomst

Nieuwsbericht expositie

Suggesties vragen tafelgesprek

Activiteiten bibliotheek-opvang-onderwijs

Gebruik de communicatietoolkit

Naast de expositie kun je als bibliotheek via allerlei kanalen de boodschap van de campagne uitdragen in je werkgebied en richting jouw partners, én aanzetten tot actie. In de communicatietoolkit vind je beeldmateriaal voor op de website en social media, postermateriaal, flyers en ansichtkaarten. Allemaal bedoeld om de belangrijke boodschap tussen de oren te krijgen van de beleidsmakers en uitvoerders bij de gemeente en in de kinderopvang en het onderwijs.

Toolkit

Foto's gerelateerd aan de campagne Letters voor het leven mogen alleen gebruikt worden binnen de campagne of in context met het Leesoffensief Brabant. De afbeeldingen mogen niet gebruikt worden in andere uitingen.

A3 poster

Ansichtkaarten (aan te vragen via info@leesoffensiefbrabant.nl)

E-mail handtekeningen

Flyer (aan te vragen via info@leesoffensiefbrabant.nl)

Logo Leesoffensief

Narrowcasting

Powerpoint slides

Social media afbeeldingen

Social media teksten

Website afbeeldingen

Zet leesplezier op de agenda

Succesverhalen delen. Knelpunten bespreken. Ambities aanscherpen. Geef evenementen en best practices door aan het Leesoffensief Brabant. Help ons de website van www.leesoffensiefbrabant.nl te verrijken met praktijkvoorbeelden, achtergrondinformatie en bijeenkomsten. Deel op deze website wanneer jouw bibliotheek een bijeenkomst organiseert voor professionals en ketenpartners. Of wanneer de expositie Letters voor het leven te bezichtigen is in jouw bibliotheek. Deel jouw activiteit of input met ons voor op de website!

Meld je activiteit aan

Behind the scenes

Benieuwd hoe de campagne Letters voor het leven van het Leesoffensief Brabant gemaakt is? Kijk dan snel mee behind the scenes! Het belang van lezen is met een serie aan portretten letterlijk op het lijf geschreven van Brabantse kinderen. Een nieuwe generatie die we goed willen voorbereiden op de toekomst door te investeren in leesvaardigheid en leesplezier. Samen gaan we voor leeskracht!

De serie portretten zijn onder andere te zien in een rondreizende expositie die langs Brabantse bibliotheken gaat. Bekijk hier de planning van de expositie.