Nieuws voortgezet onderwijs

Resultaat 11 - 15 (van 15)

  • Terugblik inspiratiebijeenkomst Letters voor het leven op 19 april 2023 Bekijk details

    25 april 2023

    Woensdag 19 april 2023 was de inspiratiebijeenkomst Letters voor het leven. Tijdens deze bijeenkomst wakkerden we nieuw vuur aan voor een betere leesvaardigheid. Zodat we samen met uitvoerders, beïnvloeders en beslissers onze leeskrachten bundelen en met hart en hoofd werk maken van lezen.

  • Het Leesoffensief Brabant start campagne en expositie ‘Letters voor het leven’ voor een geletterde jeugd Bekijk details

    19 april 2023

    Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarnaast bedragen de maatschappelijke kosten van laaggeletterdheid ruim 1,1 miljard euro per jaar. Tijd om in actie te komen voor een geletterde samenleving. Daarom lanceert het Leesoffensief Brabant op woensdag 19 april de campagne ‘Letters voor het leven’ met een rondreizende expositie die langs Brabantse bibliotheken gaat.

  • Leesbevordering op het VO-congres 2022 Bekijk details

    28 november 2022

    Dat het Leesoffensief Brabant (LOB) een unieke aanpak in het land is, weten we als Brabants Bibliotheeknetwerk al een tijdje. De VO-raad heeft dat ook gezien en nodigde de werkgroep van het LOB en vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) uit om een workshop te geven op het VO-congres van 23 november 2022. Centraal stond hoe van een adviesrapport van vereniging OMO de samenwerking met het LOB tot stand is gekomen en wat we vanuit daar allemaal doen voor het voortgezet onderwijs. Bijna 50 schoolleiders...

  • Update 6 maanden Leesoffensief Brabant Bekijk details

    31 maart 2022

    Inmiddels zijn we zo’n zes maanden verder met het Leesoffensief Brabant en hebben we zeer succesvolle vervolgbijeenkomsten voor het mbo, hbo en de kinderopvang achter de rug.

  • Structureel taalbeleid bij Vereniging OMO Meer taal, beter leren Bekijk details

    14 februari 2022

    In het VO-magazine van februari 2022 vind je een artikel over Vereniging OMO die structurele aandacht aan taal wil geven, in samenwerking met de bibliotheken in Noord-Brabant. "We willen de leesmotor aan de gang krijgen," aldus Yvonne Kops, bestuurslid bij OMO.

Paginanavigatie