Best practices voor het mbo

_dsc1007.jpg

Leesbevordering op het mbo

Hoe krijg je jongeren op het mbo aan het lezen? Als je echt op zoek bent naar een uitdaging is dit een hele mooie challenge. Veel jongeren lezen niet graag, terwijl  plezier in lezen juist zo belangrijk is voor de (lees)ontwikkeling. 

 

Ben je op zoek naar handige tips die je kunt gebruiken om het leesplezier op het mbo te vergroten? Hier vind je de best practices, handige links naar websites en de vervolgbijeenkomst voor het mbo van het Leesoffensief Brabant.

Handige websites en links

Webinar over leesmotivatie in het po (groep 7/8), vo en mbo

Kees Broekhof vertelt over het belang van leesmotivatie in groep 7, 8 het vo en het mbo en ook over hoe je dat aan kunt pakken.

 

25 werkvormen voor leesbevordering in het mbo

Een leescultuur laten ontstaan over vergroten is het doel van de onderstaande werkvormen voor het mbo. Als docent of leesconsulent kun je ze naar eigen inzicht (aangepast) inzetten of combineren. Je kunt daarbij kijken naar het leesniveau van de betreffende klas.

 

 

Bijeenkomst mbo 

In november 2021 heeft het Leesoffensief Brabant een online bijeenkomst georganiseerd, speciaal voor het voortgezet onderwijs. Via deze link kun je de fragmenten van de bijeenkomst bekijken en handige bronnen en onderzoeken vinden.

Twitter
LinkedIn

Deze website wil gebruik maken van cookies.